Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
3 db nagy almát (kb. 1 kg) meghámozunk és vékony szeletekre vágunk. 5 dkg porcukrot, 1 teáskanál fahéjjal összekeverünk, egy nagy tálban és a felszeletelt almát ebbe beleforgatjuk. Ez kb. 5-10 percet vesz igénybe, mivel fakanállal, lassan, óvatosan kevergetem össze, a cukros fahéjjal. A lényeg, hogy minden almaszelet legyen mázas. 10 dkg porcukrot, 10 dkg Ramat (én mikróban felolvasztom, de nem forrón keverem hozzá), 15 dkg lisztet, 1 sütőport, 1 vaníliás cukrot, 2 tojást és 1 dl tejet összekeverünk. Enyhén folyékony tésztát kapunk. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és az almaszeleteket szorosan, egymás mellé beletesszük. A végén rátesszük a tésztát, elegyengetjük és 180 fokos sütőben, fél órát hagyjuk sülni. Ha a teteje kezd szép világosbarnára sülni, akkor már kész is van, de egy tűpróba soha nem árt. Fél órát hagyom a formában hűlni, majd tálcára borítom, így felül lesznek az almák. Tejszínhabbal, kimondottan bűnös élvezet!