Hozzávalók

1 darab tojás
50 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
kg alma
40 dkg kristálycukor
1 kanál őrölt fahéj
20 dkg margarin
3 kanál búzadara

Leírás

A tésztához, a sütőporral összekavart liszthez (50 dkg) hozzáadjuk a cukrot (20 dkg), a vaníliás cukrot és a sütőport. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szoba hőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket. A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot (20 dkg), a fahéjat és a búzadarát (3 evőkanál). Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön. A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz a torta alja, a másik pedig a teteje. Kinyújtjuk a cipót kör alakúra, és beletesszük egy csatos tortaformába. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket, mielőtt a formában lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk, és így tesszük rá. Ezután kinyújtjuk a másik cipót, és mielőtt rátennénk töltelékre, a közepén több helyen bevágjuk. Ezután ezt is a formába tesszük. Előmelegített sütőbe helyezzük. Mikor megsült a sütemény, lecsatoljuk az oldalát, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt torta tetejét, porcukorral megszórjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4