Receptek Desszertek Sütést igénylő Almás pite zsemlemorzsával

Hozzávalók

2 darab tojás
60 dkg finomliszt
2 dl tej (cukros)
4 kanál tejföl
kg alma
1 tojás (a kenéshez)
20 dkg porcukor
1 csipet őrölt fahéj
2 dkg élesztő
35 dkg margarin

Leírás

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a cukorral és a fahéjjal megpároljuk. A lisztet összekeverjük a margarinnal és a cukros tejben felfuttatott élesztővel, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a tejfölt, és az egészet jól összedolgozzuk. Kettévágjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kikent, lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, vékonyan meghintjük zsemlemorzsával és a párolt almát ráterítjük. Befedjük a másik tésztalappal, lekenjük a tojássárgájával, majd megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben megsütjük

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4