Receptek Desszertek Sütést igénylő Almás pite szerecsendióval

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
30 dkg finomliszt (+2 ek. a töltelékhez)
6 kanál víz (jeges)
12 dkg kristálycukor (+1 ek. a tésztához)
17½ dkg vaj
1 kg alma
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet szerecsendió

Leírás

A tészta hozzávalóit összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Ezután hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Leöntjük a citrom levével. A cukrokat, szerecsendiót, fahéjat, lisztet összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk az almát, meg egy kevés reszelt citromhéjat. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű pite-formát. A tésztát elfelezzük, egyik felét kinyújtjuk és a formába tesszük. Ezután hozzáadjuk ez almás keveréket úgy, hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtjuk és 1,5 cm széles sávokat vágunk. Ezeket rácsosan rátesszük az almatöltelékre. A végét hozzányomkodjuk, a szélén lévő tésztához. 200 fokon, 10 percig, majd 160 fokon, 60 percig sütjük, amíg a tészta barna nem lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4