Receptek Desszertek Sütést igénylő Almás pite réteslisztből

Hozzávalók

2 darab tojás
2 kanál tejföl
150 dkg alma
4 kanál porcukor
1 csipet őrölt fahéj
25 dkg margarin
60 dkg rétesliszt
2 kanál dió

Leírás

A lisztet, margarint, 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, majd két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt és levétől alaposan kinyomkodott almát elterítjük rajta. Az alma tetejét meghintjük porcukorral és fahéjjal, esetleg darált dióval, majd ráterítjük a másik tésztalapot. Megszurkáljuk, megkenjük tojással, és közepesen meleg sütőben, aranybarnára sütjük. Ha kész, a tetejét vaníliás porcukorral beszórjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4