Hozzávalók

2 darab tojás
40 dkg finomliszt
2 kanál tej
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
kg alma
15 dkg porcukor
8 dkg kristálycukor
2 tk őrölt fahéj

Leírás

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, 12 dkg vajat, egy tojássárgát és egy csipetnyi sót. (Nem gyúrjuk!) A tejet ráöntjük, és másfél órán át, hűtőszekrényben pihentetjük. A sütőt 180 °C-ra felmelegítjük. Az almákat megpucoljuk, meghámozzuk, majd 6-8 darabra felvágjuk. A magházat kivesszük. Vaníliás cukorral, fahéjjal és a maradék vajjal összekeverjük. Egy sütőformába helyezzük, és a tésztát egyenletesen kinyújtjuk benne. A tészta tetejére tojásfehérjét kenünk. 40 percig sütjük. Porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4