Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, 12 dkg vajat, egy tojássárgát és egy csipetnyi sót. (Nem gyúrjuk!) A tejet ráöntjük, és másfél órán át, hűtőszekrényben pihentetjük. A sütőt 180 °C-ra felmelegítjük. Az almákat megpucoljuk, meghámozzuk, majd 6-8 darabra felvágjuk. A magházat kivesszük. Vaníliás cukorral, fahéjjal és a maradék vajjal összekeverjük. Egy sütőformába helyezzük, és a tésztát egyenletesen kinyújtjuk benne. A tészta tetejére tojásfehérjét kenünk. 40 percig sütjük. Porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk.