Hozzávalók

1 csomag sütőpor
3 csomag vaníliás cukor
40 dkg finomliszt
1 kanál tejföl
2 kg alma
1 darab tojás
12 dkg porcukor
25 dkg margarin

Leírás

A Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval, majd ruganyos tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom. Amíg pihen, az almák magházát kiemelem, meghámozom, sajtreszelőn lereszelem. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kivajazok, morzsával körbeszórok. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem. Az egyik bucit, lisztezett deszkán, tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe egyengetem, kézzel kicsit bele is „tapicskolom” (Nagyim szóhasználata :) ). Leheletvékonyan megszórom zsemlemorzsával, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott, reszelt alma. Szépen elteregetem az alján, megszórom a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Ezután következik a második tésztabuci. Ezt is hasonló méretűre nyújtom, majd a félkész süti tetejére hengergetem. Villával megszurkálom, felvert tojássárgával megkenegetem és mehet is kb. 40 percre a sütőbe. Akkor jó, amikor a teteje halvány drapp színárnyalatot ölt és megszilárdult (tűpróba). Ha kihűlt, szeletelhető. (Aki cukrozott tetővel kedveli, az ne kenje meg a tetejét sütés előtt tojással, hanem miután kihűlt, szórja meg vaníliás porcukorral.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4