Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás

Hozzávalók

1 csomag sütőpor
3 csomag vaníliás cukor
40 dkg finomliszt
1 kanál tejföl
2 kg alma
1 darab tojás
12 dkg porcukor
25 dkg margarin

Leírás

A Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval, majd ruganyos tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom. Amíg pihen, az almák magházát kiemelem, meghámozom, sajtreszelőn lereszelem. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kivajazok, morzsával körbeszórok. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem. Az egyik bucit, lisztezett deszkán, tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe egyengetem, kézzel kicsit bele is „tapicskolom” (Nagyim szóhasználata :) ). Leheletvékonyan megszórom zsemlemorzsával, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott, reszelt alma. Szépen elteregetem az alján, megszórom a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Ezután következik a második tésztabuci. Ezt is hasonló méretűre nyújtom, majd a félkész süti tetejére hengergetem. Villával megszurkálom, felvert tojássárgával megkenegetem és mehet is kb. 40 percre a sütőbe. Akkor jó, amikor a teteje halvány drapp színárnyalatot ölt és megszilárdult (tűpróba). Ha kihűlt, szeletelhető. (Aki cukrozott tetővel kedveli, az ne kenje meg a tetejét sütés előtt tojással, hanem miután kihűlt, szórja meg vaníliás porcukorral.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.08.
Rendelj most
3ó 38p
h n ó p mp
Tesco eper
500 g (1 kg=1978 Ft)
-34%
1499 Ft
989
Ft
Tesco eper
Az ajánlat érvényes2025.04.08.
Rendelj most
3ó 38p
h n ó p mp
Jonagold alma
-40%
749 Ft
445
Ft/kg
Jonagold alma
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4