Hozzávalók

1 csipet tengeri só
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
4 kanál kristálycukor (+15 dkg a töltelékhez)
1 dl tejföl
kg zöldalma (reszelt fanyar ízű)
½ darab citrom (+fél citrom leve a töltelékhez)
2 darab tojás
25 dkg margarin

Leírás

A sütőporos, szitált lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a többi adalékot és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztával gyorsan dolgozzunk, nem kell nagyon kigyúrni! Két cipót formálunk és legalább fél - egy órán keresztül, hideg helyen pihentetjük. Pihentetés után, a cipókat két lapra nyújtjuk, az alsót kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük. Megszórjuk zsemlemorzsával és egyenletesen elterítjük rajta a citromlével meglocsolt (hogy ne barnuljon meg az alma), majd cukorral elkevert, kicsavart tölteléket. A cukor lehet tetszőleges mennyiségű, attól függően, mennyire fanyar az alma. Befedjük a másik lappal, felvert tojásfehérjével megkenjük és csak ezután szurkáljuk meg villával, hogy a keletkezett gőz szabadon el tudjon a sütés során távozni. Előmelegített, közepes hőmérsékletű, 190 - 200 °C - os sütőben, kb. 40 perc alatt, szép pirosra kisütjük. Ha kihűlt, kockákra szeleteljük és vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4