Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
4 kanál kristálycukor (+15 dkg a töltelékhez)
1 dl tejföl
kg zöldalma (reszelt fanyar ízű)
½ darab citrom (+fél citrom leve a töltelékhez)
2 darab tojás
25 dkg margarin

Leírás

A sütőporos, szitált lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a többi adalékot és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztával gyorsan dolgozzunk, nem kell nagyon kigyúrni! Két cipót formálunk és legalább fél - egy órán keresztül, hideg helyen pihentetjük. Pihentetés után, a cipókat két lapra nyújtjuk, az alsót kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük. Megszórjuk zsemlemorzsával és egyenletesen elterítjük rajta a citromlével meglocsolt (hogy ne barnuljon meg az alma), majd cukorral elkevert, kicsavart tölteléket. A cukor lehet tetszőleges mennyiségű, attól függően, mennyire fanyar az alma. Befedjük a másik lappal, felvert tojásfehérjével megkenjük és csak ezután szurkáljuk meg villával, hogy a keletkezett gőz szabadon el tudjon a sütés során távozni. Előmelegített, közepes hőmérsékletű, 190 - 200 °C - os sütőben, kb. 40 perc alatt, szép pirosra kisütjük. Ha kihűlt, kockákra szeleteljük és vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.08.
Rendelj most
2ó 10p
h n ó p mp
Tesco eper
500 g (1 kg=1978 Ft)
-34%
1499 Ft
989
Ft
Tesco eper
Az ajánlat érvényes2025.04.08.
Rendelj most
2ó 10p
h n ó p mp
Jonagold alma
-40%
749 Ft
445
Ft/kg
Jonagold alma
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4