Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A sütőporos, szitált lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a többi adalékot és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztával gyorsan dolgozzunk, nem kell nagyon kigyúrni! Két cipót formálunk és legalább fél - egy órán keresztül, hideg helyen pihentetjük. Pihentetés után, a cipókat két lapra nyújtjuk, az alsót kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük. Megszórjuk zsemlemorzsával és egyenletesen elterítjük rajta a citromlével meglocsolt (hogy ne barnuljon meg az alma), majd cukorral elkevert, kicsavart tölteléket. A cukor lehet tetszőleges mennyiségű, attól függően, mennyire fanyar az alma. Befedjük a másik lappal, felvert tojásfehérjével megkenjük és csak ezután szurkáljuk meg villával, hogy a keletkezett gőz szabadon el tudjon a sütés során távozni. Előmelegített, közepes hőmérsékletű, 190 - 200 °C - os sütőben, kb. 40 perc alatt, szép pirosra kisütjük. Ha kihűlt, kockákra szeleteljük és vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.