Hozzávalók

45 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 pohár tejföl
1 kg alma
3 darab tojás
15 dkg porcukor
1 csipet őrölt fahéj
30 dkg margarin
15 dkg háztartási keksz

Leírás

Összegyúrjuk lisztet, a margarint, a tejfölt, a porcukrot és a két tojássárgáját. Hagyjuk picit pihenni, és ez idő alatt, elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd összekeverjük a reszelt almát a darált keksszel. Csipetnyi őrölt fahéjjal ízesítjük. Tepsibe terítjük a tészta felét, erre rá egy maréknyi darált keksz, vagy zsemlemorzsa, majd a töltelék. A tetejét befedjük a maradék tésztával, majd lekenjük felvert tojással. Megszurkáljuk, és irány a sütő. 180 fokos sütőben megsütjük. Forrón, vaníliás porcukorral megszórjuk. Nagyon finom. Tipp: Frissen reszelt citromhéjjal, vagy narancshéjjal is megbolondíthatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4