Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A palacsinta nem a legegészségesebb reggeli alternatíva, ezért is hoztunk egy egészségesebb változatot. Az alma nem csak a palacsinta ízét adja, hanem mivel a liszt nagy részét is kiváltja, könnyebben emészthető.
- Úgy érzi, túl vastag lett a tészta, és még több folyadékot kell hozzáadnia? A teljes kiőrlésű liszt több folyadékot képes felszívni, így a tészta állaga változhat, és az alkalmazott liszt típusától függ. Adjon vizet a recepthez, ha szükséges.
- Túl lédús az alma, és úgy érzi, hogy vékony a palacsinta tésztája? Egyszerűen adjon hozzá még egy kis lisztet. Ne féljen improvizálni - az almás palacsinta türelmet igényel.
- A palacsinta tésztához nincs szükség cukorra. Ezért is nem adtunk cukrot a tésztához, hanem csak a töltelékhez.
Öblítse le a mazsolát forrásban lévő vízzel, és tegye félre.
Hámozza meg az almát és vágja apró kockákra. Olvassza meg a vajat, adja hozzá a kockára vágott almát és a fahéjat. Párolja körülbelül 3 percig.
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet sütőporral. Egy tálban verje fel a tojást a tejjel.
A két keveréket öntse össze és alaposan keverje meg.
Adja hozzá a mazsolát és az almát a tésztához.
Süsse az egészet olívaolajon mindaddig, amíg az almás palacsinta aranybarna lesz.
A túrót és a fahéjat alaposan keverje össze egy tálban cukorral és egy csipet sóval, majd tegye hűtőszekrénybe néhány órára.
Tálalja az almás palacsintát hűtött túrós-fahéjas töltelékkel.