Almás palacsinta fahéjas-túrós töltelékkel

Hozzávalók

40 g mazsola
2 darab alma
1 tk őrölt fahéj
2 tk vaj
80 g teljes kiőrlésű búzaliszt
80 g finomliszt
2 tk sütőpor
1 darab tojás
150 ml tej
A töltelékhez
200 g tehéntúró
2 tk őrölt fahéj
2 kanál nádcukor
1 csipet

Leírás

A palacsinta nem a legegészségesebb reggeli alternatíva, ezért is hoztunk egy egészségesebb változatot. Az alma nem csak a palacsinta ízét adja, hanem mivel a liszt nagy részét is kiváltja, könnyebben emészthető. 

- Úgy érzi, túl vastag lett a tészta, és még több folyadékot kell hozzáadnia? A teljes kiőrlésű liszt több folyadékot képes felszívni, így a tészta állaga változhat, és az alkalmazott liszt típusától függ. Adjon vizet a recepthez, ha szükséges.
- Túl lédús az alma, és úgy érzi, hogy vékony a palacsinta tésztája? Egyszerűen adjon hozzá még egy kis lisztet. Ne féljen improvizálni - az almás palacsinta türelmet igényel.
- A palacsinta tésztához nincs szükség cukorra. Ezért is nem adtunk cukrot a tésztához, hanem csak a töltelékhez.

Elkészítés

1

Öblítse le a mazsolát forrásban lévő vízzel, és tegye félre.

2

Hámozza meg az almát és vágja apró kockákra. Olvassza meg a vajat, adja hozzá a kockára vágott almát és a fahéjat. Párolja körülbelül 3 percig.

3

Egy nagy tálban keverje össze a lisztet sütőporral. Egy tálban verje fel a tojást a tejjel.

4

A két keveréket öntse össze és alaposan keverje meg.

5

Adja hozzá a mazsolát és az almát a tésztához.

6

Süsse az egészet olívaolajon mindaddig, amíg az almás palacsinta aranybarna lesz.

7

A túrót és a fahéjat alaposan keverje össze egy tálban cukorral és egy csipet sóval, majd tegye hűtőszekrénybe néhány órára.

8

Tálalja az almás palacsintát hűtött túrós-fahéjas töltelékkel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4