Receptek Desszertek Sütést igénylő Almás palacsinta citrommal

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
7 darab tojás
15 dkg finomliszt
3 l tej
5 kanál kristálycukor
4 kanál vaj
75 dkg alma

Leírás

A lisztet, összedolgozzuk a tej egyharmadával. Hozzákeverjük a tojásokat, 1 ek. cukrot és egy csipetnyi sót. Végül beleöntjük a maradék tejet. (A tészta sűrű legyen, de folyékony.) A lángot közepes hőfokra állítjuk. Palacsintánként 1 ek. vajat olvasztunk a serpenyőben. A vajon aranybarnára pirítunk 1 ek. cukrot, majd a lángot takarékra állítjuk és az almacikkelyek 1/4 részével kirakjuk a serpenyőt. Kissé megpirítjuk, majd vékonyan leöntjük a tészta 1/4 részével. 2 percig sütjük, majd a serpenyőt egy rászorított fedővel együtt, hirtelen megfordítjuk. A serpenyőt visszatesszük a lángra, a palacsintát visszacsúsztatjuk a serpenyőbe (a másik oldala is piruljon) és további 2 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4