Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A felsorolt anyagokból omlós tésztát készítünk (a margarint a liszttel elmorzsoljuk), és pihentetjük. Közben a megtisztított almát vékony szeletekre vágjuk. A tésztát két részre osztva, ceruza vastagságúra nyújtjuk ki. Az egyik lapot sütőtepsibe téve, villával megszurkáljuk, és félig megsütjük. Meghintjük a darált dióval (vagy zsemlemorzsával), és szétterítjük rajta az almát. Megcukrozzuk, kevés törött fahéjjal fűszerezzük, betakarjuk a másik tésztalappal, tojással bekenjük, és néhány helyen megszurkálva, közepesen meleg sütőben, készre sütjük. Felszeletelve, vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Az alma közé, kevés megmosott mazsolaszőlőt is keverhetünk. Megjegyzések: A liszt fele-fele arányban rétesliszt és finomliszt. A darált dió helyett, az alsó réteg tetejére, az alma töltelék alá, búzacsíra szórandó. Dió nélkül is lehet, de úgy is finom, hogy darabolva, az almába keverve, vagy a legtetejére szórjuk, amikor tojással bekentük. Ha a tojással spórolni akarunk, a megmaradt fehérjével kenjük be a tetejét. Az alma más ízű, ha reszelve és nem szeletelve van. Lehet 2 kg-ot is beletenni! (Röviddel a reszelést követően, ki kell belőle nyomni a lét!) Ajánlatos a tepsit margarinnal kikenni és liszttel megszórni. Ajánlatos a tésztát Ráma margarinnal készíteni! Nem sütöm meg félig az alsó lapot, hanem csak akkor teszem a sütőbe, ha az összes hozzávalót beletettem, majd megkentem tojással. A fenti mennyiség, közepes méretű tepsihez (nem gáztepsihez) méretezett. Jó étvágyat!