Hozzávalók

60 dkg finomliszt (tésztához)
1 csomag sütőpor (tésztához)
20 dkg kristálycukor (az alma édességétől függően)
½ dl tejföl (tésztához)
kg alma (reszelt)
3 darab tojás (tésztához)
25 dkg porcukor (tésztához)
1 tk őrölt fahéj
35 dkg margarin (tésztához)
1 kanál citromlé
20 dkg háztartási keksz

Leírás

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom. Az elsőt kisodrom és kizsírozott, lisztezett tepsibe fektetem, majd megszórom a zsemlemorzsával. Közben a reszelt almából kinyomkodjuk a levét, hozzáadjuk a darált kekszet és fűszerezzük. Az almás masszát rákenjük a tésztára. A megmaradt tésztát kinyújtjuk és befedjük vele a megkent tésztát. Tetejét felvert tojással megkenjük, 170 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4