Receptek Saláták Almás-joghurtos csirkesaláta

Hozzávalók

500 g csirkemell
4 darab alma
500 g natúr joghurt
1 darab citrom (leve)
1 csipet tengeri só
1 kevés őrölt fekete bors
1 kevés mentalevél (ízlés szerint)
1 kanál olívaolaj
1 kevés szezámmag

Elkészítés

1

Vágjuk a csirkét vékony csíkokra. Hevítsünk olívaolajat serpenyőben, süssük meg rajta a húst. Sózzuk, borsozzuk. Sütés után tegyük félre és hagyjuk kihűlni.

2

Tisztítsuk meg az almát és vágjuk kis kockákra.

3

Vágja finomra a mentát.

4

Egy tálban keverjük össze a csirkét a kockára vágott almával és az apróra vágott mentával. Ezután adjuk hozzá a joghurtot és locsoljunk rá citromlevet. Ízesítsük sóval, borssal, végül alaposan keverjük össze az egészet. Díszítsük szezámmaggal.

5

Nem szereti a csirkét? Ehhez a salátához más baromfit is használhat, mint például pulykát. Ha nem kedveli a pulyka- vagy a csirkehúst, esetleg vegetáriánus, akkor ezt az ízletes salátát sült tofuval is elkészítheti. Ínyenceknek a grillezett tofu ajánlott.

6

Ez a csirkés gyümölcssaláta másnap is jóízű. Fogyasztás előtt azonban tartsuk hűvös helyen és jól keverjük össze. Néhány óra elteltével sok gyümölcs és joghurt leve összegyűlik a tál alján, ahol a salátát tárolja. Ez nem baj, elég alaposan összekeverni a salátát. Tálalás előtt adjon hozzá frissen vágott mentát, így még frissebb érzése lesz.

7

Csak Önön múlik, milyen gyümölcsöt használ a salátához. Mi magyar almából készítettük el, de kipróbálhatja körtével is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4