Receptek Főételek Húsos ételek Almás francia saláta

Hozzávalók

6 kanál étolaj
4 darab alma (nagyobb)
1 fej jégsaláta
1 mk szárított majoranna (szárított)
30 dkg csirkemáj
1 kanál friss petrezselyem
10 dkg póréhagyma

Leírás

A csirkemájat megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, éppen csak megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a májat és pár perc alatt összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel és a majoránnával, majd félrehúzzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az almákat megmossuk, a kalapjukat levágjuk és a gyümölcs húsát kivájjuk (pürét készíthetünk belőle) úgy, hogy az almának, kb. 2 mm vastag fala maradjon. Az almába töltjük a csirkemájat, hőálló tálba állítjuk és a sütőben, kb. 10 percig sütjük. Közben a salátát megmossuk, leszárítjuk és összetépkedjük. Tányérra tesszük. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, megszórjuk borssal és rátesszük a sült almás csirkemájat. Ízlés szerint, más zöldségeket is kínálhatunk mellé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4