Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tejet felforraljuk és beleszórjuk a búzadarát. Kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg az egész be nem sűrűsödik. Ezután lapos tányérra kiöntjük, hogy minél hamarabb kihűljön. Közben az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnulhasson meg. Az almareszeléket összekeverjük a tejbedarával. A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, a vajjal, a lekvárral és a fahéjjal, majd beledolgozzuk az almás darába. Végül hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert habot is és kikent, liszttel meghintett egyszemélyes formákba (tűzálló csészékbe) töltjük. 10 percig közepes lángon előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük közepes lángon, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad a masszából. Még forrón tálra borítjuk és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk. Csoki öntettel leöntve és tejszínhabrózsával a legfinomabb.