Receptek Levesek Almaleves szederrel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dl tej
5 kanál kristálycukor
1 darab citrom
5 darab alma
2 dl tejszín
2 darab egész fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
20 dkg szeder
3 kanál keményítő

Leírás

A szedret kevés cukorral megfőzzük, majd leturmixoljuk és átszűrjük. Az almákat megtisztítjuk, kettévágjuk, kivesszük a magházukat és 1 cm-es kockákra vágjuk. Ráöntjük a vizet, beletesszük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a sót, egy kis citromlevet, majd felforraljuk. Közben a tejszínt, a tejet és a kukoricakeményítőt simára keverjük és ha az alma megfőtt, beleöntjük a levesbe. Elkeverjük, hozzáadjuk a szederpürét, ismét elkeverjük és jól lehűtjük. Hidegen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4