Receptek Levesek Almaleves citromosan

Hozzávalók

1 l tej
5 kanál kristálycukor
1 kg alma
1 dl tejszín
1 csipet őrölt fahéj
1 dl citromlé
1 pohár tejföl
3 kanál finomliszt

Leírás

Az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 1 liter vizet felforralunk a porcukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal. Hozzáadjuk az almát és puhára főzzük (kb. 5 perc). Hozzáadunk egy csipet sót, a tejfölt és jól összekeverjük. A lisztet, a tejszínnel csomómentesre keverjük és lassú forrás közben, óvatosan behabarjuk vele a levest. Jól lehűtve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4