Receptek Levesek Alföldi zöldségleves

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
1 dl tejföl
15 dkg burgonya
2 darab zsemle
½ dl étolaj
20 dkg sárgarépa
2 darab tojás
1 kanál rizs
1 csokor friss petrezselyem
1 l húsleves alaplé (marha)
10 dkg zellergumó
15 dkg fehérrépa
10 dkg karalábé

Leírás

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, kisebb kockákra vagy karikára vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, meg a finomra aprított petrezselyemzöldjét, majd sóval, őrölt borssal ízesítjük. Felöntjük a húslevessel, azután az egészet puhára főzzük. A levest a tejfölben elkevert liszttel és tojássárgájával sűrítjük, pirított zsemlekocka betéttel tálaljuk. Nagyon finom leves és aránylag kalóriaszegény.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4