Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Jöhet egy villámgyors ebéd? Használjuk fel a maradék parmezános csirkét egy őszi cézársalátához: süssük meg airfryerben! Adjunk hozzá kész cézáröntetet az egyszerűség kedvéért.
A kenyérdarabokat összeforgatjuk 1 evőkanál olívaolajjal, és 200 °C-ra előmelegített airfryerben 2 percig sütjük. Megrázzuk, majd ráhelyezzük a csirkét, és további 5 percig sütjük, amíg kívül ropogós, belül pedig forró nem lesz. A csirkét csíkokra vágjuk.
Közben a fodros kelt egy tálba tesszük, és meglocsoljuk a maradék olajjal. Tiszta kézzel alaposan átmasszírozzuk 1-2 percig, amíg megpuhul és sötétzölddé válik. Hozzákeverjük a citromlevet, a salátaleveleket, a lilahagymát és az avokádót. A tetejére szórjuk a ropogós kenyérkockákat és a csirkecsíkokat, majd meglocsoljuk cézáröntettel, végül Grana Padano forgácsokkal és egy kis frissen őrölt fekete borssal tálaljuk.
Tipp: Ez a recept a parmezános csirke airfryerben, spagettivel receptből megmaradt csirkét használja fel. Ha sütőben készítjük, a kenyérkockákat és a csirkét 200 °C-on (légkeveréses sütőben 180 °C-on, gázsütőnél 6-os fokozaton) 10–12 percig sütjük, amíg teljesen át nem melegednek. Ha nincs maradék csirkénk, használhatunk fagyasztott, rántott csirkemellet is, amit airfryerben 15–20 perc alatt aranybarnára sütünk, majd felszeletelünk és a salátához adjuk.