Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A cérnametéltet főzzük ki (a vízbe tegyünk egy kevés olajat és sót), de éppen csak 2 percig főzzük, majd szűrjük le, csepegtessük és hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, hogy ne puhuljon meg a tészta, mert a sütés során a nedvességtől még puhulni fog! A túrót szitán törjük át. A vajat keverjük ki a porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját. Ehhez adjuk a vaníliás cukrot, a tejfölt, a citromhéjat és az előre áttört túrót. A kihűlt cérnametéltet, lassan adagolva adjuk hozzá és jól keverjük el a tojásos masszában. A legvégén pedig, a keményre vert tojásfehérje habot, keverjük bele laza mozdulatokkal. Egy magasabb falú tepsi alját kenjük ki olvasztott margarinnal, vagy olajjal. A réteslapokat terítsük ki és mindegyik lapot kenjük meg szintén olajjal, vagy olvasztott margarinnal (1-et kivéve). A tepsi aljába helyezzünk 4 lapot egymásra, majd erre öntsük a túrós-metéltes tölteléket. Erre mehet az áfonya. Ennek a tetejére, szintén tegyünk 4 réteslapot, de a legfelsőt tojással kenjük le. Jól előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (kb. 170 fokon) süssük, kb. 40 percig. Ha kész, egy pár percet hagyjuk hűlni és még melegen szeletelhető.