Receptek Desszertek Sütést igénylő Áfonyás-meggyes máktorta

Hozzávalók

20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
3 kanál víz (hideg)
15 dkg kristálycukor
6 dl tejszín
2 csomag habfixáló
5 dkg kakaópor
10 dkg áfonya
15 dkg áfonyadzsem
5 dkg mandula
1 üveg meggybefőtt
20 dkg mák (darált)

Leírás

A tojássárgákat, 3 evőkanál hideg vízzel és a cukorral alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan összedolgozzuk a sárgájával, majd beleforgatjuk a darált mákkal, kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kivajazott-kilisztezett, 22 cm-es tortaformába öntjük és közepes hőmérsékletű sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva kihűtjük, utána két lapra vágjuk. A tejszínt, kemény habbá verjük a habfixálóval, majd összekeverjük az áfonyalekvárral, meggyel és a megmosott, lecsepegtetett áfonyával. A tortalapokat megtöltjük az áfonyás tejszínnel úgy, hogy jusson a tetejére és az oldalára is. Meggyszemekkel és kakaóporral díszítjük, tálalásig hűtőbe tesszük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4