Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A vizet a zsírral felforraljuk és kevergetve beleszórjuk a lisztet. Addig főzzük, míg az edény falától el nem válik. 15-20 percre félretesszük. Azután a tojásokkal (egyenként hozzáadva) jól kidolgozzuk a tésztát. Az áfonyadzsemet felöntjük a borral és zselatinnal sűrűre főzzük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és a tészta felét, vizes kanállal rásimítjuk. Nem szabad a tepsi széléig elhúzni, mert sütéskor a tészta fel fog púposodni. Előmelegített sütőben, kb. 12-15 perc alatt megsütjük, egymás után a két lapot. Ha kész, gyúródeszkára csúsztatjuk. Vigyázni kell, nem borítjuk! Elkészítjük a krémet: A pudingport a tejjel és a zselatinnal simára keverjük. Amikor kihűlt, akkor hozzátesszük a margarint és a porcukrot. A tejszínt porcukorral, habfixálóval és a vaníliás cukorral, kemény habbá verjük. Ha kész, a krémmel összekeverjük. Az első lapra az áfonyás öntetet rakjuk, majd rákenjük a krémet, befedjük a másik lappal és kicsit rányomkodjuk. Porcukorral hintjük a tetejét. Hűtőbe rakjuk.