Hozzávalók

6 darab tojás
dl tej
2 csomag vaníliás cukor
2 dl víz
15 dkg finomliszt
3 dl tejszín
15 dkg porcukor
2 csomag habfixáló
1 kanál zselatin
2 dl édes vörösbor
15 dkg zsír
3 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg áfonyadzsem

Leírás

A vizet a zsírral felforraljuk és kevergetve beleszórjuk a lisztet. Addig főzzük, míg az edény falától el nem válik. 15-20 percre félretesszük. Azután a tojásokkal (egyenként hozzáadva) jól kidolgozzuk a tésztát. Az áfonyadzsemet felöntjük a borral és zselatinnal sűrűre főzzük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és a tészta felét, vizes kanállal rásimítjuk. Nem szabad a tepsi széléig elhúzni, mert sütéskor a tészta fel fog púposodni. Előmelegített sütőben, kb. 12-15 perc alatt megsütjük, egymás után a két lapot. Ha kész, gyúródeszkára csúsztatjuk. Vigyázni kell, nem borítjuk! Elkészítjük a krémet: A pudingport a tejjel és a zselatinnal simára keverjük. Amikor kihűlt, akkor hozzátesszük a margarint és a porcukrot. A tejszínt porcukorral, habfixálóval és a vaníliás cukorral, kemény habbá verjük. Ha kész, a krémmel összekeverjük. Az első lapra az áfonyás öntetet rakjuk, majd rákenjük a krémet, befedjük a másik lappal és kicsit rányomkodjuk. Porcukorral hintjük a tetejét. Hűtőbe rakjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4