Tippek és tanácsok Zöldséges tortilla – Mediterrán ízek, akár 45 perc alatt!

A tortilla lap felhasználása végtelenül egyszerű és hihetetlenül sokoldalú. Jó ha mindig lapul 1-2 csomag a szekrényben, ugyanis ha valami gyorsat és finomat szeretnénk készíteni, akkor sokszor nyúlhatunk ehhez az alapanyaghoz. A végletekig variálható, készíthető belőle előétel, party falat, vagy akár húsos és zöldséges főétel is. Ehetjük magában, körettel vagy mártogatóssal is. Szeretnénk egy kicsit a zöldségimádóknak kedvezni, így most hús nélküli, kedvenc zöldséges tortilla receptjeinkből válogattunk. Egyből a közepébe vágunk és két szuper vega főételt mutatunk be. Először egy humuszos, zöldségektől duzzadó vegetáriánus tortillával kezdünk, majd egy extra sajtos quesadilla-val folytatjuk.  A főételek után hozunk még pár ötletes party falatkát, amik mutatósak és ízletesek is egyszerre. Lássuk a menüt!

Avokádókrémes quesedilla

4 tortilla

200 g tejföl

200 g avokádókrém

150 g cheddar sajt

1 nagy paradicsom

1 kis fej lilahagyma

1 lime

Vaj a sütéshez

1 nagy gerezd fokhagyma

1-2 teáskanál friss koriander

só és bors

  1. A tejfölben keverjük el a préselt fokhagymát, a felaprított friss koriandert majd sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben olvasszunk fel egy kis kocka vajat, majd tegyünk rá egy tortilla lapot. Kenjük meg a fokhagymás tejföllel, és tegyünk rá az avokádókrémből is. Szórjuk meg felaprított paradicsommal, lilahagymával és egy jó adag cheddar sajttal. A végén tegyünk a tetejére egy második tortillát és így süssük tovább.
  3. Ha az alsó lap megsült, kenjük le vékonyan olvasztott vajjal a felső lapot és óvatosan, egy nagy lapát vagy lapos fakanál segítségével fordítsuk meg a quesadillát a serpenyőben.
  4. Ha a lapok megpirultak és a sajt elolvadt, akkor tegyük át egy vágódeszkára és egy éles késsel vágjuk 4 egyenlő részre.
  5. Ha maradt a fokhagymás tejfölből és az avokádókrémből, akkor mártogatósnak tálaljuk őket a főétel mellé.

Vendégváró Tortilla tekercs receptek

Ha vendégeket várunk és szeretnénk valami házi csipegetni valóval kedveskedni nekik, akkor a tortilla tekercs nagyon jó barátunk lesz. Igazi party falatok, amik gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek, ráadásul  mutatósak is.

Sült paprikás tortilla tekercs humusszal

3 tortilla lap

1 csomag natúr humusz

2 db piros kaliforniai paprika

150 g feta sajt

1 db gránátalma

1-2 ek. olívaolaj

  1. Először a sült paprikát érdemes elkészíteni. Mossuk meg és szeleteljük fel nagyobb darabokra a kaliforniai paprikát. Sózzuk, borsozzuk és egy szilikonos ecset segítségével kenjük meg olajjal a szeleteket kívül, belül. Tegyük őket egy tepsire és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük, grillezzük meg őket. Akkor jó, ha már megpuhultak és 1-2 helyen, ahol a tepsivel érintkeztek kicsit meg is égtek. Ezek a kissé égett részek nagyon jó ízt fognak adni az ételnek.
  2. Ha a paprikák megsültek és kicsit lehűltek, vágjuk őket apró darabokra.
  3. A tortilla lapokat kenjük meg vékonyan humusszal, tegyünk rá a felkockázott paprikából, morzsoljunk rá a feta sajtból és szórjunk rá a gránátalmából.
  4. Óvatosan tekerjük fel a lapokat és pár órára vagy egy éjszakára tegyük hűtőbe. Így lesz ideje az ízeknek összeérnie és a lehűlt tekercsek szeletelése is könnyebb lesz.
  5. Pihentetés után egy éles késsel karikázzuk fel a rudakat és az így kapott mini csigákat egymással fedésben tegyük egy tálalótálra.

Zöldséges tortilla – Mediterrán ízek, akár 45 perc alatt!

Mexikói tortilla tekercs

3 tortilla lap

250 g natúr krémsajt

100 g 20%-os tejföl

150 g vörös cheddar

1 db piros húsú paprika fele

1 db zöld húsú paprika fele

2 db paradicsom

80-100 g fekete olívabogyó

80 g csemegekukorica

fokhagymapor

chilipor

só, bors

  1. Először készítsük el a krémet, amivel majd megkenjük a tortilla lapot. Ehhez a natúr krémsajtot keverjük össze a tejföllel, egy kevés fokhagymaporral, chiliporral és frissen őrölt borssal. Ha szükséges, akkor sózzuk meg egy kicsit.
  2. A tortilla lapokat (anélkül, hogy megsütnénk őket) kenjük meg vékonyan a krémsajtos krémmel.
  3. A paprikát, paradicsomot és olajbogyót vágjuk apró kockákra és szórjunk belőle a tortillára. Végül mehet rá a kukorica és a reszelt cheddar is.
  4. Óvatosan tekerjük fel a lapokat és pár órára vagy egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek és a krémsajt is kicsit visszakeményedjen. Így könnyebben tudjuk majd szeletelni a tekercseket.
  5. Pihentetés után egy éles késsel karikázzuk fel a rudakat és az így kapott mini csigákat egymással fedésben tegyük egy tálalótálra.

TIPP: A tekercsekhez kínálhatunk különböző mártogatósokat. Egy csípős salsa, különleges ketchup, sajtszósz vagy avokádókrém is nyerő választás lehet.

Bármelyik tortilla recept mellett is döntünk, a Tesco humusz válogatásaival még különlegesebbé tehetőek ezek az ételek. Használja őket tölteléknek vagy az ételek mellé mártogatósnak, mindkét szerepben megállják a helyüket. Találhatóak nálunk klasszikus ízeket és különlegesebb változatokat is.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása