Tippek és tanácsok Tökéletes téli tálak

Az ünnepi időszak a barátok és a család összegyűjtéséről szól egy pompás téli lakomához. Szabadulj meg a vendéglátás okozta stressztől, és tálald fel tökéletes táljainkat, a kenyerektől és mártogatósoktól kezdve a húsos falatokon át az egyszerű salátákig és a közösen elfogyasztható desszertekig – egy olyan lakomán, amelyen mindenki lelkesen fogja kiszolgálni magát.



Charcuterie board - Húsos tál

Ez a húsos tál percek alatt elkészíthető, friss, ropogós zöldségekkel és sajtos fondüvel tálalva igazi kényeztetéssel indítja a partit.

1. Először készítsük el a szarvasgombás sajtos fondüt. Félbevágunk 1 gerezd fokhagymát, és a vágott oldalával dörzsöljünk körbe egy kis serpenyőt. Adjunk hozzá 150 ml száraz fehérbort, és forraljuk fel. Keverjük össze a reszelt sajtokat 2 teáskanál kukoricakeményítővel, majd adjuk hozzá a sajtos keveréket a serpenyőbe, és keverjük 2-3 percig alacsony lángon, amíg megolvad és fényes nem lesz. Öntsük egy tálalótálba.

2. A tál összeállításához rendezzük el a többi hozzávalót a deszkán, és végül reszeljük rá a maradék sajtot a pácolt húsokra.

Hozzávalók

A szarvasgombás sajtos fondühöz
1 gerezd fokhagyma
150 ml száraz fehérbor
150 g Tesco Finest vintage cheddar, reszelve
50 g Tesco Finest cheddar szarvasgombával, reszelve
2 teáskanál kukoricakeményítő

A tálhoz
70 g Tesco Finest Bresaola Carpaccio
300 g Tesco Finest sertéshúsos, mézes-narancsos koktélkolbász
150 g Tesco Finest erdei gombás és szarvasgombás chips
Retek, felezve
Cikória, levelei széttépve
Ropogós kenyér a tálaláshoz


Tökéletes téli tálak

Vegán tál

Ezek az ízekben gazdag, növényi alapú falatkák mindenki számára tökéletesek. Próbáld ki krémes, sült fokhagymás hummuszt és a friss, gyümölcsös muhammara mártogatóst nyers zöldségekkel és pirított pitával.

1. A fokhagymás hummuszhoz melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (a gázsütőt 4-es fokozatra, a légkeveréses sütőt 160°C-ra). Vágjunk le 1 cm-t 1 fokhagymafej tetejéről és tegyük félre. Locsoljuk meg a maradékot 1 teáskanál olívaolajjal és ízesítsük. Csomagoljuk dupla alufóliába. Süssük 50 percig, majd tegyük félre.


2. Közben szeleteljünk fel 4 fehér pitát nagyobb darabokra. Kenjük meg 1 evőkanál olajjal, és szórjuk meg ½ teáskanál sumackal. Süssük 10 percig, amíg ropogós nem lesz. Nyomjuk ki a sült fokhagymát a héjából. Pürésítsük 10 g friss petrezselyemmel, egy kevés sóval és 1 evőkanál olajjal. Kanalazzunk egy 300 g-os hummuszt egy tálba, és keverjük össze a fokhagymapürével. Tálaljuk a pitával.


3. A muhammara mártogatóshoz turmixoljunk össze 70 g diót egy aprítógépben. Adjunk hozzá 3 üveges sült pirospaprikát és 70 g friss zsemlemorzsát, majd turmixoljuk át újra. Adjunk hozzá 1 teáskanál balzsamecetet és 1 evőkanál tahinit. Alacsony fordulatszám mellett csorgassunk hozzá 2 evőkanál olívaolajat és 1-2 evőkanál hideg vizet, amíg sima nem lesz. Ízlés szerint fűszerezzük, majd öntsük át egy tálalótálba.


4. Tegyük a mártogatósokat, a Plant Chef sertéshúsmentes sós pitét és az olajbogyót a tálalódeszkára, majd rendezzük el a félbevágott Chantenay sárgarépát, a zellerszárakat, a koktélparadicsomot és a pirított pitát a tálaláshoz.

Hozzávalók
A fokhagymás hummuszhoz és a pitához
1 fej fokhagyma
2 teáskanál olívaolaj
4 fehér pita
½ teáskanál sumac
10 g friss petrezselyem
Egy csipet só
300 g hummusz

A muhammara mártogatóshoz
70 g dió
3 üveg sült pirospaprika
70 g friss zsemlemorzsa
1 teáskanál balzsamecet
1 evőkanál tahini
2 evőkanál olívaolaj

Tálaláshoz
160 g Nocellara olajbogyó
Chantenay sárgarépa
Zellerszárak
Koktélparadicsom
Plant Chef sertéshús nélküli sós pite

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása