Porto sertéstarja, grillezett zöldségsalátával

Elkészítési idő: 35 perc
Adagok: 4


Hozzávalók:

600 g Tesco Grill Master sertéstarja szeletek csont nélkül, portói ízesítésű marinádban


Saláta:

200 g zöldbab

1 db cukkini
100 g rukkola

2 db piros paprika

400 g főtt csicseriborsó (konzerv)
10 db szárított paradicsom
60 g dió

2 ek olívaolaj

2 gerezd fokhagyma
0,5 teáskanál só

0,5 tk őrölt fekete bors

1 csipet őrölt pirospaprika


Öntet:

30 ml olívaolaj
30 ml balzsamecet
1 csipet só

1 csipet fekete bors


Elkészítése:

  • Vegyük ki a pácolt sertéstarját a csomagból. Süssük forró grillen kb. 15 percig, közben néha forgassuk át a húst. Tegyük félre.
  • Mialatt sül a hús, mossuk meg a cukkinit, a zöldbabot és a paprikát, majd szárítsuk meg. Vágjuk fel a cukkinit, valamint a paprikát kisebb darabokra. Vágjuk le a bab kemény végét, és vágjuk rövidebb részekre. Keverjünk össze egy kis tálban 2 evőkanál olívaolajat, zúzott fokhagymát, sót, őrölt fekete borsot és őrölt pirospaprikát. Öntsük rá a szeletelt cukkinire, a paprikára, a babra, majd alaposan keverjük össze.
  • Tegyük az elkészített zöldségeket alumínium tálcára vagy közvetlenül a grillre is helyezhetjük a zöldségeket. Süssük forró grillen 6-8 percig.
  • Közben egy tálban keverjük össze a rukkolát, a felszeletelt szárított paradicsomot, a lecsepegtetett csicseriborsót és a diót. Adjuk hozzá a grillezett zöldségeket, majd keverjük össze.
  • Készítsük el az öntetet. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót és a fekete borsot. Öntsük le a salátát az öntettel, végül forgassuk össze.
  • Tálaljuk a salátát a grillezett pácolt tarjával.
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása