Nyári chilis tofunyárs őszibarackkal

Elkészítési idő: 30 perc
Adagok: 4


Hozzávalók:

400 g Tesco Grill Master csípős tofu édes chili fűszerezésű marinádban

2 közepes fej őszibarack

1 kisebb fej lilahagyma

2 ek növényi olaj

1 tk őrölt chili

1 tk szárított fokhagyma

0,5 tk őrölt gyömbér

0,5 tk só


Chilis zöldcitrom-szósz:

2 ek thai édes chiliszósz

2 ek szójaszósz

2 tk szezámolaj

2 ek friss koriander, aprítva

1 ek zöldcitrom-lé


+ friss koriander és 1 db zöldcitrom héja a díszítéshez


Elkészítése:

  • Áztassunk kb. 8 fa nyársat vízbe, hogy ne égjenek meg grillezés közben.
  • Vegyük ki a tofut a csomagolásból, majd öntsük le róla a felesleges vizet. Csomagoljuk tiszta konyharuhába, és tegyük egy tányérra. Minden oldalról nyomkodjuk meg, hogy a lehető legtöbb nedvességet eltávolítsuk. Vágjuk egyforma, kb. 2,5 cm-es kockákra. Az őszibarackot és a lilahagymát hámozzuk meg, majd szeleteljük tofu nagyságú darabokra.
  • Keverjük össze egy kis tálban a növényi olajat, az őrölt chilit, a szárított fokhagymát, az őrölt gyömbért és a sót. A tofut, az őszibarackot és a lilahagymát felváltva szúrjuk a nyársra, majd locsoljuk meg a nyársakat a fűszeres olajjal.
  • Készítsük el a szószt egy kis tálban. Keverjük össze a thai chiliszószt, a szójaszószt, a szezámolajat, a koriandert és a zöldcitrom levét, jól keverjük össze, majd tegyük félre.
  • Melegítsük fel a grillt közepesen magas hőmérsékletűre. Grillezzük a nyársakat állandó forgatás mellett kb. 7-8 percig. Az utolsó percben dörzsöljük be a nyársakat a szósszal mindkét oldalukról. Tegyük félre a szósz többi részét.
  • Helyezzük a nyársakat tányérra, öntsük rá a maradék szószt, végül reszeljük a tetejére a zöldcitrom héját. Díszítsük korianderrel, és tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása