Elkészítési idő: 30 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
400 g Tesco Grill Master csípős tofu édes chili fűszerezésű marinádban
2 közepes fej őszibarack
1 kisebb fej lilahagyma
2 ek növényi olaj
1 tk őrölt chili
1 tk szárított fokhagyma
0,5 tk őrölt gyömbér
0,5 tk só
Chilis zöldcitrom-szósz:
2 ek thai édes chiliszósz
2 ek szójaszósz
2 tk szezámolaj
2 ek friss koriander, aprítva
1 ek zöldcitrom-lé
+ friss koriander és 1 db zöldcitrom héja a díszítéshez
Elkészítése:
- Áztassunk kb. 8 fa nyársat vízbe, hogy ne égjenek meg grillezés közben.
- Vegyük ki a tofut a csomagolásból, majd öntsük le róla a felesleges vizet. Csomagoljuk tiszta konyharuhába, és tegyük egy tányérra. Minden oldalról nyomkodjuk meg, hogy a lehető legtöbb nedvességet eltávolítsuk. Vágjuk egyforma, kb. 2,5 cm-es kockákra. Az őszibarackot és a lilahagymát hámozzuk meg, majd szeleteljük tofu nagyságú darabokra.
- Keverjük össze egy kis tálban a növényi olajat, az őrölt chilit, a szárított fokhagymát, az őrölt gyömbért és a sót. A tofut, az őszibarackot és a lilahagymát felváltva szúrjuk a nyársra, majd locsoljuk meg a nyársakat a fűszeres olajjal.
- Készítsük el a szószt egy kis tálban. Keverjük össze a thai chiliszószt, a szójaszószt, a szezámolajat, a koriandert és a zöldcitrom levét, jól keverjük össze, majd tegyük félre.
- Melegítsük fel a grillt közepesen magas hőmérsékletűre. Grillezzük a nyársakat állandó forgatás mellett kb. 7-8 percig. Az utolsó percben dörzsöljük be a nyársakat a szósszal mindkét oldalukról. Tegyük félre a szósz többi részét.
- Helyezzük a nyársakat tányérra, öntsük rá a maradék szószt, végül reszeljük a tetejére a zöldcitrom héját. Díszítsük korianderrel, és tálaljuk.