Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Megkezdődött a grillezés szezonja. Amennyiben először készül grillezni, jól jöhet néhány tanács a grillsütő megválasztását illetően, vagy arról, mit kell észben tartani ahhoz, hogy a családban vagy a társaságban Ön lehessen a legjobb grillmester.
A grillsütő megválasztása
Még nem választott semmilyen grillezőt? A boltokban olyan grillsütőket találhat, melyek minden igényét tökéletesen kielégítik. Közülük mindegyik rendelkezik megfelelő és kevésbé előnyös tulajdonságokkal.
Elektromos grillsütő
Előnye az egyszerű és komfortos használata a kertben, erkélyen, de akár beltérben is. Ezek a grillsütők általában könnyűek, hordozhatóak és karbantartásuk egyszerű. A grillezéshez nincs szükség szénre vagy gázpalackra. Az ára nem előnyös, a természetben nem használható és a grillezett étel jellegzetes íze is elvész.
Faszénnel működő grillsütő
Többféle közül választhat, melyek ára sokkal elfogadhatóbb. Ezek a grillsütők hordozhatóak, némelyek összecsukhatóak és könnyűek, az autó csomagtartójában is elférnek. Az elkészített ételek íze és a légkör pótolhatatlan. Az ilyen típusú grillsütő begyújtása több türelmet igényel, ugyanúgy, mint a tisztítása.
Gázgrill
A gázgrill segítségével a grillezés néhány percen belül elkezdődhet. Annak ellenére, hogy a grillezők ára magasabb, gondolnia kell a propán-bután palack cseréjére is, melynek használata nagyon komfortos. Kedveltek a lávakővel ellátott gázgrillek, melyek felszívják a lecsepegő zsírt és nem keletkeznek káros anyagok. Előnytelen a magas áruk és a nagyságuk – egy természetben rendezett piknikre nem viheti magával.
Mire van még szüksége a grillezéshez? A precíz grillmester mindenre gondol, hogy az étel készítése közben már ne kelljen szaladgálnia. Biztosítsa be a következőket:
- grillező rostokat, melyeket célszerűen megvásárolhat húsra, halra vagy zöldségre
- egyszeri használatú grillező tálcákat
- grilleszközöket – csipeszek, villák, forgató kanál és teleszkópos tű a nyárson sültekhez
- brikett, szén vagy gázpalack, a grillsütő típusától függően
- vágódeszka a hús, zöldség vagy kenyér szeleteléséhez
- edények, melyekbe a grillezett finomságokat teszi
- tálaló edények, megfelelő evőeszköz – akár műanyag kiszerelésben is
- ha vendégeit hűtött italokkal szeretné kínálni, vigyen magával hűtőtáskát