Egészséges életmód Relaxáció Karácsonyi fények és díszkivilágítás

A technika fejlődésének és az energiabőségnek köszönhetjük, hogy manapság akár az egész házat biztonságosan boríthatjuk be díszes égőkkel. Ám fény a kezdetektől fontos eleme volt a december végi ünnepeknek. A téli napforduló az északi féltekén december 21-re esik, azaz ettől a naptól kezdve fokozatosan rövidülnek az éjszakák. Ezért nemcsak a keresztények, hanem más vallások is december második felében ünneplik a „fény születését”.

A gyertyákkal, majd csillagszórókkal megvilágított karácsonyfa-állítás hagyománya Németországból terjedt el, de a házak, az udvarok kivilágításának ötlete már az Egyesült Államokból származik.


Adunk néhány tippet, hogyan használhatja fel a karácsonyi égősorokat:

  • Ne csak apró, csepp alakú izzókat használjunk a fa kivilágításához. Ma már kaphatóak csillag, hópehely és jégcsap alakú égők is, a világító díszekről nem is beszélve. Használjuk bátran a fantáziánkat a karácsonyi fényjáték megtervezésekor.
  • A karácsonyfa megvételekor szerezzünk be több tucat fenyőágat is. Keretezzük vele ablakainkat, könyvespolcunkat, tekerjünk az ágakra égősort. Helyezzünk az ablakba gyertyatartót, esetleg vásároljunk különféle formákat – szánt, Mikulást, angyalt – idéző, gyárilag merevített fényfüzéreket. Ezeket kihelyezhetjük a házunk frontjára is. Arra figyeljünk, hogy a transzformátort ne érje eső vagy hó, a hosszabbító pedig legyen vízálló.
  • A fényfüzérek felszerelése az eresz alá, a kert fáira, bokraira több órás fárasztó munka. Akinek ehhez nincs kedve, egyetlen lézerágyúval fénybe öltöztetheti a házát. Energiakímélő, ráadásul ha elromlik, kevesebb szemét keletkezik, mint egy több tízméteres karácsonyi égősor kidobásakor. Használhatunk gyertyamegvilágítású lámpásokat is, ráadásul fényük pislákolása a régi időket idézi. 
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!