Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ha kerti grillezésre hívjuk a barátainkat, ezzel a házi hotdog recepttel levehetjük őket a lábukról. Bár az előkészületek kicsit több időt vesznek igénybe, mint a klasszikus hotdog esetében, azonban a sült hagymát és a marinált lilakáposztát sem érdemes kihagyni a receptből.
Ráadásul egy olyan húsmentes receptet is hoztunk, amire nemcsak a vegetáriánusok fognak rákattanni!
Hotdog, baconbe tekert virslivel, lilakáposztával és lyoni hagymával
Adag: 2 fő részére
Elkészítési idő: 20 perc
Hotdog hozzávalók:
2 Tesco Grill Master hotdog zsúrkenyér
2 Tesco Grill Master virsli szalonnában
só, bors
1 kk oregánó
1 kk kakukkfű
200 g marinált lilakáposzta
pirított hagyma
1 kk olívaolaj
Marinált lilakáposzta hozzávalók:
1 fej vöröskáposzta
500 ml fehérbor ecet
10 szem tarka bors
10 szem szegfűbors
1 kisebb gyömbér
1 kk felkarikázott chili
2 babérlevél
só
Mustáros szósz hozzávalók:
¼ pohár sárga francia mustár
¼ pohár méz
1–2 kk füstölt paprika
½ kk só
½ marék metélőpetrezselyem
Lyoni hagyma hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
3-5 ek liszt (búzaliszt, rétesliszt vegyesen)
olaj a sütéshez
Marinált lilakáposzta elkészítése
Vöröskáposzta elrakása télire
Amennyiben a savanyú káposztát nem azonnal vagy pár napon belül szeretnénk elfogyasztani, nyugodtan elrakhatunk belőle későbbre is.
Ebben az esetben ügyeljünk a befőttesüveg sterilizálására, hogy ne romoljon meg a savanyúság! Forraljuk ki az üveget, majd miután megtöltöttük a forró ecetes lilakáposztával, jól zárjuk rá a kupakot és fordítsuk fejjel lefelé. Így hagyjuk kihűlni, majd mehet a kamrába.
Ezt az elkészítési módot nevezzük dinsztelésnek.
Lyoni hagyma (ropogós, sült hagyma) elkészítése
Mustáros hotdog szósz elkészítése
Egy kisebb tálban vagy pohárban keverjük össze a mustárt, a mézet, a füstölt paprikát és a sót. A végén szórjunk bele apróra vágott petrezselyemlevelet is.
Hotdog elkészítése
Hotdog összeállítása
A még meleg kiflikbe tegyük bele a virslit és a káposztát. Adjunk hozzá oregánót, kakukkfüvet és a mustáros szószból kenjünk rá ízlés szerint.
A végén gazdagon hintsük meg a pirított hagymával.
Tipp:
Az ecetes lilakáposztát, a lyoni hagymát és a mustáros öntetet is nyugodtan elkészíthetjük már a grillezés előtti napon. Így időt spórolunk magunknak és nem kell mindenről egyszerre gondoskodjunk.
Grillezett, marinált zöldségek hotdog kiflivel
Mindig érdemes azokra is gondolni, akik szívesebben fogyasztanak hús helyett zöldséget. Egy olyan egyszerűen elkészíthető marinált, grillezett zöldség receptet mutatunk most be, amivel a vegetáriánusok hotdog kiflijét tölthetjük meg. Érdemes többet készíteni belőle, hogy a csipegetőknek is jusson, mert erre biztosan mindenki rá fog járni!
Hozzávalók
2 Tesco Grill Master hotdog zsúrkenyér
Grillezett zöldségekhez (2-3 személyre)
1 db cukkini
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
150 g gomba
2 fej lilahagyma
1-2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
friss petrezselyemzöl
Marinád-pác - hozzávalók
4-5 ek extra szűz olívaolaj
1 citrom leve
1 ek barnacukor
1 gerezd fokhagyma átpréselve
aprított friss bazsalikom, petrezselyemzöld
fél teáskanál chili pehely
só, bors
Ezzel a technikával a zöldségek sokkal több ízt fognak magukba szívni, mintha grillezés előtt marináltuk volna. Ezért a fogásért nemcsak a vegetáriánusok fognak lelkesedni!
Érdemes a grillezést a zöldségekkel kezdeni, majd ezután elkészíteni a virslit, ami a hotdog lényeges része. Mire a hús megsül, a marinád átjárja a zöldségeket, így egyszerre tálalhatjuk. A grillezett zöldségekhez ugyanúgy pirítsunk a hotdog kifliből, majd erre halmozva tálaljuk a marinált zöldségeket.