Gomba miso marináddal és avokádós salsával

Elkészítési idő: 30 perc
Adagok: 4


Hozzávalók:

500 g Tesco Grill Master Csiperkegomba


80 ml növényi olaj
2 ek miso paszta
15 ml szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
0,5 tk őrölt fekete bors

Avokádós salsa:

1 db nagyobb avokádó
60 ml növényi olaj
0,5 citrom leve
15 ml vörösbor-ecet
kb. 30 g friss petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors


Elkészítése:

  • Egy tálban keverjük össze a növényi olajat, a miso pasztát, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és az őrölt fekete borsot. Mossuk meg a gombát, alaposan szárítsuk meg, majd távolítsuk el a tönkjét és a barna lemezes részét. 10 percig marináljuk a miso öntetben.
  • Közben készítsük el az avokádós salsát. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a borecetet, az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a sót és az őrölt fekete borsot. Távolítsuk el az avokádó magját és héját, a húsát vágjuk apró kockákra, majd tegyük a tálba. Forgassuk meg alaposan a keverékben.
  • Vegyük ki a gombát a marinádból, és süssük a felforrósított grillen 3-4 percig. Tálaljuk avokádó salsával, valamint a maradék miso öntettel.
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása