Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ellenállhatatlan görög fogás
A kofta, más néven húsgolyó rengeteg nemzet konyhájában megtalálható, darált húsból készült fogás. Persze nemcsak egy formában létezik, hiszen ahány ország annyiféle fűszerezés és hús kerül bele. A leggyakrabban bárányt, marhát vagy sertéshúst használnak, illetve ezek kombinációit. Fűszerekkel és hagymával keverik, serpenyőben, sütőben vagy grillen ropogósra sütik. A hagyományos görög kofta receptben a grillezett hús mellé pedig elengedhetetlen a pirított lepénykenyér és a mentás joghurtos mártogatós. Ha biztosra akarsz menni, készülj többféle szósszal, hogy mindenki megtalálhassa a fogához valót!
Így készülnek a legjobb szószok
Hagyj elég időt a szószoknak, hogy az ízek összeérjenek! Célszerű hűvös helyen, akár hűtőben tárolni őket fogyasztás előtt egy pár óráig.
S ha már tárolás, mindenképpen külön tálakba rakd a különféle szószokat, és külön kanalat is adj hozzájuk. Így az ízek nem keverednek össze egymással. Rakd őket ízléses, egymáshoz illő kis tálkákba, és a dekoráció is meg van oldva!
Végül, ami a legfontosabb: próbáld ki a házi készítésű szószokat, meglátod, nem fogsz csalódni. Frissek lesznek, garantáltan egészségesek, kísérletezhetsz a fűszerezésükkel is. Akár a barátaidat, családodat is befoghatod az elkészítésükbe, hiszen együtt szuper szórakozás az új ízek megalkotása.
Az ínycsiklandó joghurtos mártogatós titka
A joghurtot keverjük össze a zöldcitrom levével, az apróra vágott petrezselyem levéllel és a mentával. Sózzuk, borsozzuk, majd végül nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdeket is. Az elkészített mártogatóst tegyük a hűtőbe legalább 20 percre.
Verhetetlen előétel: pita különböző szószokkal
A grillezett lepénykenyér előételnek is kiváló, igazi parti-étel. Főleg, ha többféle mártogatóst kínálunk mellé. Nincs is annál jobb, mint a gőzölgő friss kenyérfalatkákat különböző szószokba tunkolni. Persze a hús mellé is nyugodtan fogyaszthatjuk.
Mártogatós különlegességek kizárólag ínyenceknek!
A joghurtos mártogatós mellé készítsünk egy tartalmasabb sajtos és egy zöldséges változatot is, így garantáltan mindenki megtalálhatja a neki legjobban tetsző változatot.
Mézes-diós krémsajtos mártogatós
A mézes-diós mártogatós fogy el mindig a leghamarabb. Nagyon jól passzol a sós ízek mellé, sőt, akár hosszú sajtos rudat is tunkolhatunk bele. A különlegesebb ízek kedvelői nem fogják tudni abbahagyni. Ha igazán extra szószt szeretnénk feltálalni, a diót pirítsuk meg egy serpenyőben, majd kanalazzuk rá a mézet, és rövid ideig karamellizáljuk! A tejföllel kikevert krémsajttal párosítva egyenesen isteni.
Zöldséges mártogatós
A nyári szezonban érdemes kihasználni, hogy végre van friss, zamatos paradicsom. A tél után igazi felüdülés az íze. Ehhez az alapanyaghoz tegyünk egy kis paprikát, hagymát, fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal, chilivel és bolondítsuk meg egy kis korianderrel is. Aki kedveli, a chilis babhoz hasonlóan, fűszerezheti római köménnyel is, mert nagyon kellemes, különleges ízt ad az ételnek. A zöldségeket alacsony fokozaton forraljuk össze, krémesítsük botmixerrel, és már tálalhatjuk is.
Ezekkel a mártogatósvariációkkal biztosan nem fogsz mellé lőni, és még sokáig fogjátok emlegetni a szuperül sikerült grillpartit!