Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Függetlenül attól, hogy családi ünnepség vagy baráti összejövetel alkalmával grillez, az esemény környezetre gyakorolt hatását enyhítheti azzal, ha gondosan megtervezi. Mielőtt bevásárolni indulna, készítse el a vendégek névsorát, nehogy túlzásba vigye a bevásárlást és pazarolja az ételt. Javasolja nekik, hogy mindegyikőjük hozzon egy számára finom hozzávalót, melyet másokkal is szívesen megosztana.
Természetesen, mielőtt még meghívná a vendégeket, megvenné a burgereket és begyújtaná a grillsütőt, szánjon egy kis időt arra, hogy átgondolja, milyen grillezést képzel el. Ha képzeletbeli grillezése egy piros inges és nyakkendős kövér pasira korlátozódik, aki a kellemesen illatos füstfelhőben áll, miközben a környező piknikasztalok műanyag abrosszal és egyszeri használatra szánt papírtányérokkal, edényekkel és tálacskákkal vannak tele, az azt jelenti, hogy a lidérces álomnak ideje véget vetni.
Képzelje el ezt: az udvaron van szomszédaival és barátaival, akik olyan csomagolásban hozták el saját hozzávalóikat, melyek nem egyszeri használatra voltak gyártva. A grillsütő előkészítésekor a rostot hagymával keni meg, ahelyett, hogy vegyi spray-t fújna rá. A vendégek poharakból (mint a civilizált emberek) isszák a helyi minisörfőzde sörét. A piknikasztal valódi edényekkel, bambusz evőeszközökkel van tele, melyeket újra lehet használni, a saláta pedig a helyi piacon vásárolt és az otthon már meglevő zöldségekből készült. A szemetes kosár csaknem üres, szinte csak az újrahasznosításra szánt edény és a komposzt tartalma növekedett.
Szívesen tesz a grillrácsra valamilyen megfelelően elkészített húst, de gondolatai inkább a vegetáriánus receptek körül forognak. A vendégek, miután megkóstolták a portobello gombát, vagy a csicseriborsós burgert, sajttal töltött padlizsánt és a friss gyömbéres szárazsüteményt, jókedvűen búcsúznak vendéglátójuktól. Mit szólna egy ilyen eseményhez? Olvasson el néhány kitűnő tanácsot:
Önmaga és a fenntarthatóság érdekében is érdemes átgondolnia, hogyan tudja felhasználni a megmaradt és még fogyasztható élelmiszereket. Próbálkozzon például saját zöldség termesztésével. Számtalan növényt termeszthet úgy, hogy ehhez a növény egy darabkáját használja fel. Az avokádó, bazsalikom, zeller, fokhagyma, mogyoró, citrom, saláta, ananász és a paradicsom – ez csupán néhány a növények sokaságából, melyek ételmaradékból is kinőhetnek.
Források:
theorganicgrill.com, treehugger.com,niemarnuje.pl, szalonooka.pl