Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A paradicsomhéj tele van az erek számára fontos antioxidánssal. Semmiképpen sem tartozik a szemétkosárba, és ha gondot okoz az elfogyasztása, készítsen belőle port.
A paradicsom héja 400 -500-szor több flavonoidot tartalmaz, mint a belseje. A paradicsomban található flavonoidok tartalmazzák az egészséges erek számára a legerősebb antioxidánsokat. Ezért fontos szerepe van a szív- és érrendszeri megbetegedések és a visszerek megelőzésében. A paradicsom héja tehát semmiképpen sem tartozik a szemétbe, s ha nem tudja megenni, megoldja ezt a belőle készült por.
Hogyan hámozzuk le a paradicsomot?
A paradicsom hámozásának is létezik néhány módja. Ennek a leggyorsabb és talán legkényelmesebb módja az, ha a paradicsomot a felszínén keresztben bevágjuk, leforrázzuk, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük és éles késsel lehúzzuk a héját.
A kevésbé leves paradicsomokat vágja félbe és 10 percre tegye a sütőbe sütni. A héját egy-kettőre kézzel is lehúzhatja.
A paradicsomokat fagyaszthatja is, ha nem győzi hasznosítani a konyhában. Kiolvasztáskor a héja leválik a belsejétől.
Készítsen belőle port
Hitetlenül csóválja a fejét, és azt kérdezi, ugyan mire is volna jó a paradicsomhéjból készült por? Meglepi majd az íze és konyhai hasznosításának lehetőségei. A paradicsom héját hagyja alaposan megszáradni egy pléhen, vagy gyümölcsszárító gépben. Ha nagyobb pelyheket szeretne, darálja le mixerben. Egészen finom paradicsomport készíthet, ha a héjakat kávédarálóban darálja le. Az aromás ízesítőt tárolja száraz pohárban.
Mire használhatjuk fel a paradicsomhéjakat?
A paradicsom friss héját a többi zöldséggel együtt levesekbe használhatja fel. A paradicsomport keverje össze tengeri sóval, ezt felhasználhatja :
A paradicsomhéj-pelyhek viszont az ínyenc-mennyországba emelik a paradicsomleves ízét. Süsse ki a nagyobb héjakat olajban, és a ropogós, ízletes mini csipszekkel salátákat, vagy tésztaételeket ízesíthet.
Tartósítószer nélkül
A paradicsomport nemcsak íze, de sokoldalú felhasználása miatt is megkedveli. A házi fűszer készítésével elkerülheti a tartósítószerek és mesterséges színezékek használatát, melyek némely fűszerkeverék alkotórészei.
Forrás: tasteofhome.com; brooklynfarmgirl.com