Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Nyáron annyi gyümölcs van, hogy akár naponta is süthetnénk, de még akkor sem győznénk elkészíteni az összes lehetséges gyümölcsös süteményt. Olyan recepteket választottunk, melyeket érdemes megkóstolnia.
Ez a sietősek, a kevés gyakorlattal rendelkezők és az egyszerű, gyors receptek kedvelőinek sütije. Használjon egyforma, 250 ml űrtartalmú bögréket.
Hozzávalók:
A tojásokat keverje el a cukorral, adja hozzá a tejet vagy a tejszínt, a lisztet a sütőporral elkeverve. A masszát öntse a sütőformába és a mosott, kimagozott cseresznyét szórja a tetejére. 175°C-os sütőben kb. 35 perc alatt megsül.
A forró nyári napokra ajánlott, omlós tésztából készült sütemény frissítő és nem túl édes.
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A habhoz:
A lisztet keverje el a sütőporral, adja hozzá a tojássárgáját, a hideg margarint és gyúrja össze. A tésztát pihentesse 20 percig a hűtőszekrényben. A barackokat vágja félbe és keverje össze a cukorral és a vaníliás cukorral. A tésztát helyezze el a sütőformában úgy, hogy kézzel nyomkodja bele. Süsse 175°C –os sütőben 10 percig, majd ezután helyezze a tésztára a barackokat és süsse tovább még 15 percig. A fehérjéket habverővel verje fel kemény habbá, melyet kenjen a barackos sütire és süsse tovább aranysárgára.
A kakaós tésztából és meggyből készült torta az ünnepi alkalmak fénypontja.
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tésztához keverje habosra a tojásokkal a cukrot, adjon hozzá kakaót, a lisztet, és keverje ösze. A masszát öntse az elkészített tortaformába és 160°C-on kb. 30-40 perc alatt süsse meg, majd hagyja hűlni. Ezalatt főzze meg a pudingot az előírás szerint, s amíg még langyos, keverje habosra a vajjal és a kakaóval. A tortalapot vágja ketté, és az egyik tortalapot kenje meg a krém egyharmadával és szórja meg a meggyel, majd ismét krém következik. Helyezze rá a másik tortalapot, és a tortát vonja be a maradék krémmel.
A cseresznyével töltött sütemény tésztájának 2 órát kell a hűtőben töltenie, de megér ennyi türelmet!
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A lisztet keverje el a cukorral és a szeletelt vajjal, adja hozzá a vizet és a tésztát gyúrja össze. Csomagolja fóliába és 2 órát pihentesse a hűtőben. A cseresznyéket tegye egy edénybe és kissé nyomja szét, a levét szűrje le. Adja hozzá a cukrot, a citromlevet és lassú tűzön főzze. A lében keverje el a keményítőt és öntse a forrásban levő cseresznyéhez. Ezután hagyja kihűlni.
A tésztából nyújtson ki 2 darab lepényt. Az egyiket helyezze a tortaformába úgy, hogy a tortaforma peremét is fedje, tegye bele a cseresznyés masszát és takarja be a másik lepényel. Villával szurkálja meg és 180°C-os sütőben, 45 perc alatt süsse meg.
A leveles tésztából, mascarponeból és nektarinból készült sütemény gyorsan elkészül
Nem kell tortát sütnie a nyári kánikulában – ehelyett hűtse be őket!
Hozzávalók:
A habtejszínt melegítse fel, hogy langyos legyen és tegye bele a zselatint, majd mixelje el a túróval és a porcukorral. Az őszibarackot tisztítsa meg és vékonyan szeletelje fel. A barackszeleteket helyezze el sűrűn egymás mellé a tortaforma aljára, öntse le a túrós masszával és legalább 3 órára tegye a hűtőbe megdermedni. A maradék barackokat rakja a torta tetejére.