Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Megkóstolná a szaftos kolbászt? Vagy éppen a ropogós szalonnát, vagy a jól átsült sertéshúst? Minden szépen sül a grillen és Önnek már a nyál is összefutott a szájában. Ugyanakkor nagyon jól tudja, hogy a nyár már a küszöbön áll, és Ön a kétrészes fürdőruhában pompázó csábító alakra sokkal jobban vágyik, mint a kolbászra. Ne essen kétségbe, mert van néhány ötletünk arra, milyen grillfalatokat tehet biztonságosan tányérjára, és emellett fogyókúrás igyekezete se szenvedjen kárt.
Húst igen, de csak soványat
Válassza a sovány húsokat, mint a pulyka, baromfi, akár comb- vagy mellhúst. Improvizálhat például felváltva nyársra tűzdelt tarka és ízletes zöldségekkel. Vagy egyszerűen süsse meg a sovány húst hamburger vagy virsli formájában. Ideális köretként megfelel az uborka és joghurt alapú házilag készített salsa.
Az egy tányér szabálya
Tányérját csak egyszer rakja meg, de válasszon okosan. Távolítsa el a baromfiról a bőrt, más húsokról vágja le a zsíros részeket. Amennyiben a grillezést nem tudja elképzelni virsli nélkül, a magas hústartalmú virsliből fogyasszon csak egyet. Tegyen tányérjára a héjában sült krumpliból és salátából is. Ne féljen a kínált tészta- vagy rizssalátától sem, de csak abban az esetben, ha nincs leöntve majonézzel vagy zsíros szósszal. Tabunak számít a majonézes saláta és a káposztasaláta is. A hamburgerre ne rakjon még extra sajtszeleteket.
Adjon esélyt a halaknak
Annak ellenére, hogy a halak nem tartoznak a grillpartik királynői közé, nem kell elfelejteni, hogy megfelelő alternatívát képviselnek. A halak az omega-3 zsírsavak kitűnő forrásai. Ezek pedig fontosak a szív- és érrendszer számára. Ezen kívül felelősek azért, hogy a grillezett halacskák szép szaftosak legyenek.
Rendeljen házhoz szállított friss halat!
Nem árt egy kis zöld
A zöldség önmagában egy óriási táplálkozási potenciál hordozója – akkor, ha szénparázs felett megfelelően folyik a grillezés. Vegyen padlizsánt, zöld spárgát, cukkinit, paprikát, paradicsomot, melyeket darabokra, vagy karikákra vágva nyársa tűzdelve készíthet el. Ne feledje, hogy a zöldségnek magas A vitamin és karotenoidtartalma van, melyek alapvetően az arcbőr és a nyálkahártya jó állapotáért felelnek. Előnyös a magas rosttartalom.
Ízletes salsa majonéz nélkül
Vigyázzon a grillpartikon nélkülözhetetlen burgonyaszirommal és a csábító krémes salsákkal. A szószok többsége majonézzel, olajjal, tejföllel készül és tele van kalóriával. Ha csak egy kicsit is lehetséges, maradjon a paradicsomos vagy joghurtos salsák mellett, szintén jó választás az uborkás tzatziki.
Víz és egy pohár bor
A grillezéshez a legmegfelelőbb ital a víz. Megfelelő folyadékforrás, könnyíti az emésztést és lehetővé teszi a kiválasztott finomságok tiszta ízének élvezetét. Kerülje az édesített italokat, melyektől rosszabb az ételek emésztése, szintén az alkoholt is. Egy-két pohár bort megengedhet magának, mivel kis mennyiségben nem árt egészségének. A jobb anyagcsere érdekében minden pohár bort „öntsön le“ egy pohár vízzel.
Végül a desszert
Desszert helyett fogyasszon egy kevés héjas gyümölcsöt, mely az emésztéshez szükséges rostanyag forrása. Vagy tűzdelje fel a gyümölcsöt egy hurkapálcára és grillezze meg.
Többféle gyümölcsből készítsen gyümölcssalátát, vagy házi dzsúszt, illetve smoothie-t. A forró hónapokban jólesik egy kis gyümölcsös jeges ital.
Karcsú ötlet:
Kevesebbet fog enni, ha megtölti pocakját zöldségsalátával, vagy főtt tojással. A szalmaburgonyát és az édességeket helyettesítse salátával és dióval.