Vezető tudósok szerint az általunk fogyasztott élelmiszerek egyre nagyobb hatást gyakorolnak a környezetre, és hozzájárulnak az éghajlatváltozáshoz. Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntartható élelmiszer-fogyasztási szokásokra, és támogassuk azt, hogy minél többen éljenek egészségesen és együtt csökkentsük az élelmiszerek környezeti hatásait.
Mindennapi döntéseink és étrendünk meghatározó szerepet tölt be a fenntartható élelmiszer-rendszer működésében. Néhány egyszerű tipp alkalmazásával egészségesebben táplálkozhatunk, ami nem csak nekünk, de környezetünknek is jobb. Kezdd a változást 6 remek tippünkkel, amelyek segítenek, hogy egészségesebben táplálkozz, és a bolygónk is egészségesebb legyen. A 6 tipp figyelembevételével kialakított étrend segít, hogy fenntarthatóan étkezz, miközben a szükséges tápanyagokhoz is hozzájutsz.
Ezek a tippek mindenkinek hasznára válnak — felnőtteknek, gyermekeknek, időseknek és különleges táplálkozási igényűeknek is. Kövesd ezt a 6 egyszerű lépést, és légy a változás része!
Az élelmiszer-termelés az emberiség kibocsátásának közel harmadát teszi ki.
Élelmiszer-ellátásunk a biológiai sokféleség csökkenésének első számú okozója világszerte.
Ezt a mennyiséget a mezőgazdaság használja fel, amely az erdőterületek csökkenésének is a legfőbb okozója.
Étkezési tippjeink segítenek egy egészségesebb és fenntarthatóbb étrend kialakításában, ami nem csak a saját közérzetedet javítja, hanem a bolygó jólétéhez is hozzájárul.