Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Főételek Tészta Vodkás paradicsomos tészta

Hozzávalók

2 teáskanál olívaolaj
60 gramm chorizo (felkockázva)
4 darab mogyoróhagyma (finomra szeletelve)
2 gerezd fokhagyma (finomra szeletelve)
1 darab piros chili (finomra szeletelve, igény szerint kimagozva)
180 gramm linguine
40 gramm paradicsompüré
3 evőkanál vodka
80 milliliter főzőtejszín
1 darab citrom (kimagozva)
15 gramm reszelt parmezán (opcionális)
10 gramm friss petrezselyem (apróra vágva)

Elkészítés

1

Egy serpenyőben alacsony-közepes lángon hevítsd fel az olajat, és süsd a chorizót 1-2 percig, amíg elkezdi kiadni a zsírját. Add hozzá a hagymát, és süsd 5 percig, amíg megpuhul. Add hozzá a fokhagymát és a chilit, és süsd még 1 percig.

2

Közben főzd meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Öntsd le róla a vizet, de 125 ml főzővizet tarts meg.

3

Öntsd a paradicsompürét a serpenyőbe, és jól keverd össze; főzd 1 percig, majd add hozzá a vodkát, és főzd 20 másodpercig. Öntsd hozzá a tejszínt, vedd le a hőfokot takarékra, és főzd 3 percig. Add hozzá a citromhéjat, és a fűszekeret.

4

Add a tésztát a mártáshoz a félretett főzővízzel együtt. Forgasd össze, majd forrald fel, hogy átmelegedjen. Oszd szét 2 tál tányéron az ételt, és tálaláskor szórd meg parmezánnal és petrezselyemmel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4