Receptek Főételek Tészta Vodkás paradicsomos tészta

Hozzávalók

2 teáskanál olívaolaj
60 gramm chorizo (felkockázva)
4 darab mogyoróhagyma (finomra szeletelve)
2 gerezd fokhagyma (finomra szeletelve)
1 darab piros chili (finomra szeletelve, igény szerint kimagozva)
180 gramm linguine
40 gramm paradicsompüré
3 evőkanál vodka
80 milliliter főzőtejszín
1 darab citrom (kimagozva)
15 gramm reszelt parmezán (opcionális)
10 gramm friss petrezselyem (apróra vágva)

Elkészítés

1

Egy serpenyőben alacsony-közepes lángon hevítsd fel az olajat, és süsd a chorizót 1-2 percig, amíg elkezdi kiadni a zsírját. Add hozzá a hagymát, és süsd 5 percig, amíg megpuhul. Add hozzá a fokhagymát és a chilit, és süsd még 1 percig.

2

Közben főzd meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Öntsd le róla a vizet, de 125 ml főzővizet tarts meg.

3

Öntsd a paradicsompürét a serpenyőbe, és jól keverd össze; főzd 1 percig, majd add hozzá a vodkát, és főzd 20 másodpercig. Öntsd hozzá a tejszínt, vedd le a hőfokot takarékra, és főzd 3 percig. Add hozzá a citromhéjat, és a fűszekeret.

4

Add a tésztát a mártáshoz a félretett főzővízzel együtt. Forgasd össze, majd forrald fel, hogy átmelegedjen. Oszd szét 2 tál tányéron az ételt, és tálaláskor szórd meg parmezánnal és petrezselyemmel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4