Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Desszertek Valentin-napi rózsaszín palacsinta

Hozzávalók

A gyümölcsmártáshoz (kompót):
150 g fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs
ek porcukor + extra a tálaláshoz
½ tk vaníliapaszta
½ narancs reszelt héja és kifacsart leve
A palacsintához:
1 tk sütőpor
155 g palacsintapor shakerben
Rózsaszín ételfesték gél
20 g vaj, kockára vágva

Leírás

Kezdd a Valentin-napot ágyban reggelizéssel, és készítsd el ezt a Valentin-napi rózsaszín palacsinta receptet. A palacsintakeverék felhasználásával könnyen elkészíthető, és a pihe-puha rózsaszín palacsintákat tálald  bogyós gyümölcsök és citrusfélék kompótjával egy édes villásreggelihez.

Elkészítés

1

Először is, a kompót összes hozzávalóját öntsük egy kis lábasba, és forraljuk fel. Vegyük le a lángot, és főzzük 8-10 percig, időnként megkeverve, amíg a mártás szirupos nem lesz, de a bogyók még tartják a formájukat. Tegyük félre.

2

Ezután készítsük el a palacsintát. Adjuk hozzá a sütőport a shakerhez, zárjuk vissza, és rázzuk össze. Öntsünk 180 ml vizet és egy nagy adag rózsaszín étkezési színezéket a keverékhez, zárjuk vissza, és rázzuk 2 percig, amíg sima nem lesz. Ha szeretnéd, hogy a tészta élénkebb rózsaszínű legyen, tegyél még egy csepp étkezési színezéket, és rázd össze.

3

Egy nagy, tapadásmentes serpenyőbe közepesen magas hőfokon tegyünk egy kocka vajat, és adagokban öntsük a tésztát a serpenyőbe, hogy nagyjából 8 cm-es palacsintákat kapjunk. Süssük 1-2 percig, amíg buborékok nem jelennek meg a tésztában. Fordítsuk meg, majd süssük további 1-2 percig, amíg megemelkedik és megpirul. Ismételjük meg a maradék keverékkel.

4

Vágjuk a palacsintákat szív alakúra egy 8 cm-es, szív alakú sütivágóval. A palacsintákat tegyük egy tányérra, majd tálaláskor tegyünk rá a kompótot, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2