Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
Kezdd a Valentin-napot ágyban reggelizéssel, és készítsd el ezt a Valentin-napi rózsaszín palacsinta receptet. A palacsintakeverék felhasználásával könnyen elkészíthető, és a pihe-puha rózsaszín palacsintákat tálald bogyós gyümölcsök és citrusfélék kompótjával egy édes villásreggelihez.
Először is, a kompót összes hozzávalóját öntsük egy kis lábasba, és forraljuk fel. Vegyük le a lángot, és főzzük 8-10 percig, időnként megkeverve, amíg a mártás szirupos nem lesz, de a bogyók még tartják a formájukat. Tegyük félre.
Ezután készítsük el a palacsintát. Adjuk hozzá a sütőport a shakerhez, zárjuk vissza, és rázzuk össze. Öntsünk 180 ml vizet és egy nagy adag rózsaszín étkezési színezéket a keverékhez, zárjuk vissza, és rázzuk 2 percig, amíg sima nem lesz. Ha szeretnéd, hogy a tészta élénkebb rózsaszínű legyen, tegyél még egy csepp étkezési színezéket, és rázd össze.
Egy nagy, tapadásmentes serpenyőbe közepesen magas hőfokon tegyünk egy kocka vajat, és adagokban öntsük a tésztát a serpenyőbe, hogy nagyjából 8 cm-es palacsintákat kapjunk. Süssük 1-2 percig, amíg buborékok nem jelennek meg a tésztában. Fordítsuk meg, majd süssük további 1-2 percig, amíg megemelkedik és megpirul. Ismételjük meg a maradék keverékkel.
Vágjuk a palacsintákat szív alakúra egy 8 cm-es, szív alakú sütivágóval. A palacsintákat tegyük egy tányérra, majd tálaláskor tegyünk rá a kompótot, és porcukorral meghintve tálaljuk.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.