Hozzávalók

1 mk tengeri só
½ csomag sütőpor
3 dl víz (langyos)
30 dkg finomliszt
4 kanál étolaj

Leírás

A lisztet, az olajat, a sót és a sütőport egy tálba tesszük. A vizet fokozatosan adagolva, lágy tésztává gyúrjuk. Lefedjük és 15 percet pihentetjük. Kb. 10-12 gombócot formálunk belőle és bőségesen meglisztezett deszkán, nagyon vékonyra kinyújtjuk. (A serpenyő méretéhez igazítsuk a méretet!) Öntöttvas serpenyőben, vagy vastag aljú teflon serpenyőben, zsiradék nélkül sütjük. Ha elkezd hólyagosodni a tészta, akkor kell megfordítani. Érdemes alufóliával lefedni az elkészült darabokat, különben megkeményednek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4