Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás

Hozzávalók

10 darab tojás
1 csipet friss gyömbér
40 dkg sütőtök
1 marék tökmag
8 dl kókusztej
1 dl akácméz

Leírás

A meghámozott és felkockázott sütőtököt, 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Turmixgéppel pépesítjük. A tojássárgákat és az akácmézet habverővel fehéredésig keverjük. A kókusztejet a fűszerekkel melegítsük fel, majd keverjük hozzá a tojássárga krémet. Vegyük vissza a hőmérsékletet, és folyamatos kevergetés mellett, sűrítsük be a krémet. Akkor jó, ha a fakanalat kiemelve, a krém azt teljesen bevonja. Ekkor vegyük le a tűzhelyről, majd keverjük alaposan bele a sütőtökpürét és az aprított tökmagot. A krémet öntsük fagylaltgépbe, vagy egy műanyag edényben helyezzük fagyasztóba, ahonnan negyed óránként elővéve, jól keverjük át. Ezt 4-5 alkalommal ismételjük meg. Ezután, 2 óra alatt hűl fogyaszthatóvá. Tálaláskor hintsük meg, a pirított fenyőmaggal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Friss csirkemellfilé
húspultban kapható
2025
Ft/kg
Friss csirkemellfilé
Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Magyar csomós retek
-33%
299 Ft
199
Ft/cs
Magyar csomós retek
magyar termék
Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Friss magyar sertéscomb
húspultban kapható
1539
Ft/kg
Friss magyar sertéscomb
magyar termék
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4