Receptek Főételek Tészta Sonkás-sajtos croissant

Hozzávalók

dl tej
15 dkg főtt sonka
2 darab tojás
½ kg leveles tészta (mélyhűtött)
¼ kg krémsajt (tejszínes)

Leírás

A tésztát kinyújtjuk és 6 egyforma négyzetre vágjuk. A négyzeteket átlósan kettévágjuk (12 háromszöget kapunk). A sajtot a tej felével, krémesre keverjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. A tésztákat egyenként megkenjük a krémmel, majd a hosszabb oldaluknál (az átlónál) kezdve feltekerjük, közben kiflivé formázzuk. Kivajazott tepsire tesszük és kb. 20 percig pihentetjük. A maradék tejet összekeverjük a tojássárgájával és megkenjük vele a kiflik tetejét. Előmelegített sütőben, 200°C-on, aranybarnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4