Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egyszerű, mégis különleges elkészítési módja a sertéshúsnak.
A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A húst megmossuk, és négy szeletre vágva kiverjük.
Megsózzuk, lisztben megforgatjuk, 5 dkg vajon szép pirosra sütjük.
Közben a lisztből, meg 5 dkg vajból világos rántást készítünk. 2 dl karfiol főzővízzel állandóan keverve felengedjük, és sóval, szerecsendióval fűszerezve, mártás sűrűségűre forraljuk.
A tűzről levéve, a tejszínnel simára kevert tojássárgát hozzákeverjük, és vékonyan kivajazott tepsibe, vagy tűzálló tálba, egymástól 4 távolabb eső helyre, egy keveset öntünk belőle.
A húsokat ráfektetjük, tetejükre karfiolrózsákat rakunk, a maradék mártással bevonjuk, és a hús pecsenyelevével megöntözzük.
A tetejét reszelt sajttal és zsemlemorzsával megszórjuk, végül a forró sütőben, szép pirosra sütjük.
TIPP
A karfiolt érdemes előfőzni sós vízben, hogy kellemesen puha és ízletes legyen.
TUDTAD?
Ha tetszett a Dubarry-módra készült sertéshús receptünk, próbáld ki a további ínycsiklandó fogásainkat is!