Hozzávalók

6 darab tojás
1 l tej
32 dkg kristálycukor
½ rúd vaníliarúd
5 cl rum
3 kanál ételfesték

Leírás

Feltesszük forralni a tejet, és közben belerakjuk a hosszában szétszedett vaníliát. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat 2 dl még hideg tejjel, simára keverjük. Akkor öntjük hozzá a többi tejhez, mikor az már forrni kezdett. Gyakran kevergessük, hogy oda ne kapjon az alja. Mikor felforr, vegyük le a tűzről, és szűrjük át. Piros ételfesték segítségével érhetjük el, a kívánt rózsaszín árnyalatot. Fogyasztása csak kihűlés, vagy hűtés után ajánlott. Ha pár órán belül nem használjuk fel, fagyasszuk le, így napokig nem lesz baja, de vigyázzunk, mert nagyon megnőhet a térfogata. A rum ízlés szerint adagolható még hozzá, de ha túl sokat öntünk bele, nem fog megfagyni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4