Hozzávalók

3 darab tojás
6 dl tejszín
3 darab tojás
dl méz

Leírás

Keverjük össze a tojást, a tojássárgáját, valamint a mézet, egy tűzálló tálban. Verjük kézi habverővel, gőz fölött, kb. 10 percig, amíg a keverék krémesen sűrű lesz. Vegyük le a tűzről, és óvatosan adjuk hozzá a tejszín felét. Öntsük a keveréket egy tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul. Daraboljuk fel nagyobb tömbökre a fagylaltot, majd elektromos mixerrel ismét verjük fel, krémesen lágyra. A maradék tejszínt verjük habbá, és óvatosan forgassuk bele. Öntsük formába, fedjük le, és tegyük ismét mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása