Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zeller zöldet és a petrezselyemzöldet. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz és a friss fűszernövényekkel, a levessel és a borral. Hozzáadjuk a húshoz, majd 50 percig főzzük. Besamel mártás: 4 evőkanál vaj, 4 ek. liszt, 8 dl tej (felesben lehet tejszínnel is készíteni, akkor bársonyosabb lesz a mártás). A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet, állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Összeállítás : A tésztalapokat nem kell előfőzni! Fontos, hogy a tepsi aljára tegyünk először egy kis besamelt. Ezután egy sor tésztát, majd a húsragút, erre besamel, tészta, ragú, besamel és így tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetején csak tészta és paradicsommártás legyen! Ezt, szórjuk meg bőségesen reszelt, füstölt sajttal. Lassú tűzön, szép lassan átsütöttem addig, amíg a sajt meg nem pirult a tetején.