Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Gyerekmenü Főételek Klasszikus tejfölös uborkasaláta

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
2 kanál kristálycukor
1 kg kígyóuborka
2 kanál ecet
1 pohár tejföl (20%-os)
4 gerezd fokhagyma (áttört)

Leírás

Rántott vagy sült húsok és krumplipüré mellett elmaradhatatlan résztvevője a vasárnapi ebédeknek az uborkasaláta.

Elkészítés

1

Az uborkát uborkagyalun vékonyra szelem.

2

Besózom és 20 percig állni hagyom, majd alaposan kinyomkodom a levét.

3

Hozzáadom a szétzúzott fokhagymát, a cukrot és az ecetet, majd összekeverem.

4

Végül hozzáadom a tejfölt is. Ha szükséges, sózom még.

5

Hűtőben legalább egy órát álljon fogyasztás előtt.

TIPP

A tejfölös uborkasaláta egy egyszerű étel, amely azonban feldobja a vasárnapi ebédek kínálatát!

TUDTAD?

A tejfölös uborkasaláta akkor lesz igazán ízletes és zamatos, ha legalább egy órát állni hagyjuk a hűtőben, mielőtt elfogyasztjuk. Így az ízek összeérnek, és finom, frissítő salátát kapunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4