Receptek Gyerekmenü Főételek Klasszikus tejfölös uborkasaláta

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
2 kanál kristálycukor
1 kg kígyóuborka
2 kanál ecet
1 pohár tejföl (20%-os)
4 gerezd fokhagyma (áttört)

Leírás

Rántott vagy sült húsok és krumplipüré mellett elmaradhatatlan résztvevője a vasárnapi ebédeknek az uborkasaláta.

Elkészítés

1

Az uborkát uborkagyalun vékonyra szelem.

2

Besózom és 20 percig állni hagyom, majd alaposan kinyomkodom a levét.

3

Hozzáadom a szétzúzott fokhagymát, a cukrot és az ecetet, majd összekeverem.

4

Végül hozzáadom a tejfölt is. Ha szükséges, sózom még.

5

Hűtőben legalább egy órát álljon fogyasztás előtt.

TIPP

A tejfölös uborkasaláta egy egyszerű étel, amely azonban feldobja a vasárnapi ebédek kínálatát!

TUDTAD?

A tejfölös uborkasaláta akkor lesz igazán ízletes és zamatos, ha legalább egy órát állni hagyjuk a hűtőben, mielőtt elfogyasztjuk. Így az ízek összeérnek, és finom, frissítő salátát kapunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4