Receptek Gyerekmenü Főételek Klasszikus tejfölös uborkasaláta

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
2 kanál kristálycukor
1 kg kígyóuborka
2 kanál ecet
1 pohár tejföl (20%-os)
4 gerezd fokhagyma (áttört)

Leírás

Rántott vagy sült húsok és krumplipüré mellett elmaradhatatlan résztvevője a vasárnapi ebédeknek az uborkasaláta.

Elkészítés

1

Az uborkát uborkagyalun vékonyra szelem.

2

Besózom és 20 percig állni hagyom, majd alaposan kinyomkodom a levét.

3

Hozzáadom a szétzúzott fokhagymát, a cukrot és az ecetet, majd összekeverem.

4

Végül hozzáadom a tejfölt is. Ha szükséges, sózom még.

5

Hűtőben legalább egy órát álljon fogyasztás előtt.

TIPP

A tejfölös uborkasaláta egy egyszerű étel, amely azonban feldobja a vasárnapi ebédek kínálatát!

TUDTAD?

A tejfölös uborkasaláta akkor lesz igazán ízletes és zamatos, ha legalább egy órát állni hagyjuk a hűtőben, mielőtt elfogyasztjuk. Így az ízek összeérnek, és finom, frissítő salátát kapunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4